V Ljubljani nov Kavalir 4

Po mestnem središču Ljubljane zaprtem za motorni promet, odslej vozi tudi Kavalir 4, ki je nadomestil Kavalirja št. 2. Kavalirji še naprej nudijo okolju prijazen brezplačen prevoz v območju za pešce v središču mesta.

Električno vozilo Kavalir je v središču Ljubljane prisotno že od leta 2008. Od začetka do danes so Kavalirji prepeljali že 900 tisoč zadovoljnih potnikov. Kavalirji so že od začetka delovanja prijetna popestritev dogajanja v središču mesta. Starejši meščani, ki so se z njimi zapeljali, povedo, da so Kavalirji izredna pridobitev, njihovi vozniki pa nadvse prijazni; obiskovalci so s takšnim ogledom mesta več kot zadovoljni.

Vozni park Kavalirjev predstavlja s širitvijo območja za pešce enega pomembnejših členov javnega potniškega prometa v centru Ljubljane. Da bi vozni park še naprej deloval brezhibno, smo vozilo Kavalir 2 zamenjali za novo vozilo Attiva, Italcar. Novo vozilo ima enake vozne sposobnosti: je potniško vozilo na električni pogon, ki na eno polnitev prepelje do 80 km, poganja ga 5,5 Kw pogonski agregat s kompletom baterij US Bateries 220 Ah, ima šest sedežev, prikazovalnik stanja baterije, signalizacijo ob vzvratni vožnji, oblazinjene sedeže, lita platišča ter vgrajen polnilec baterij.

Novo električno vozilo bo, tako kot drugi Kavalirji, Ljubljančankam in Ljubljančanom ter obiskovalcem, zagotavljalo okolju prijazen prevoz v središču mesta, saj ne proizvaja ne hrupa ne izpuhov. Vozilo je udobno in bo potnikom omogočilo hiter dostop do cilja, kar je še posebej pomembno za starejše in gibalno ovirane.