Pokopališče Podkraj v Velenju z novim električnim vozilom

Na pokopališču Podkraj v Velenju bodo od danes dalje uporabljali električno homologirano vozilo, ki ga bodo tudi registrirali za cestni promet. 

Župana Mestne občine Velenje Bojan Kontič in Občine Šoštanj Darko Menih sta danes na pokopališču Podkraj v Velenju predala v uporabo novo električno vozilo, ki se bo uporabljalo za prevoz starejših ali invalidnih oseb pri pogrebnih slovesnostih, prav tako pa tudi za prevoz vencev in žar. Gre za prvo tovrstno električno vozilo na pokopališču v Velenju.

To ekološko pogrebno električno vozilo je primerno za premikanje po ozkih poteh pokopališča v vseh vremenskih pogojih. Namenjeno bo predvsem pomoči pri dostavi (prevozu) opreme najemnikom grobov pri spomladanskem in jesenskem urejanju grobov, pri košnji in ostalih vzdrževalnih delih na pokopališču. Z uporabo električnega vozila bodo tudi omejili nedovoljene prevoze (predvsem starejših oseb) z osebnimi vozili po pokopališču, kar precej uničuje pohodne poti znotraj samega pokopališča.

Mestna občina Velenje in Občina Šoštanj sta tako omogočili vsem obiskovalcem pokopališča Podkraj uporabo ekološkega vozila na električni pogon. Gre za model Italcar NEV L4C.4., ki premore 4 sedeže ter tovorni prostor. Poganja ga 5,5 Kw elektro motor in 8 svinčenih baterij z avtonomijo do 80 km.

arrow_double Oglejte si fotogalerijo.