Pogrebno električno vozilo na pokopališču v Mariboru

Pogrebno podjetje Maribor z novo pridobitvijo! Mariborsko pokopališče je poskrbelo, da bo ob pogrebni “slovesnosti” na razpolago električno vozilo za prevoz oseb, žare in vencev. Model Attiva 8L.4 ima 8 sedišč ter prilagojeno platformo za žaro in vence.

To ekološko pogrebno električno vozilo je primerno za premikanje po ozkih poteh pokopališča v vseh vremenskih pogojih. Gre za električno vozilo, ki ga poganja 5,5 Kw motor in je posebaj prilagojeno za pogrebne povorke. Vozilo Attiva 8L.4 lahko prevaža do 8 oseb, zadnja klop je preklopna in je prilagojena za prevoz žare ter vencev, nameščene ima črne zavese.

Pogrebno podjetje Maribor v sodelovanju s Svetom invalidov Mestne občine Maribor je pričelo s projektom »Invalidom prijazno pokopališče«. Cilj projekta je omogočiti invalidom, gibalno oviranim osebam in mamicam z vozički enostavnejši ter prijaznejši dostop oziroma gibanje po pokopališčih Pobrežje in Dobrava. V sklopu omenjenega projekta je Pogrebno podjetje Maribor kupilo električno vozilo za prevoz oseb, žare in vencev med pogrebnimi slovesnostmi. Z njegovo pomočjo želi izboljšati mobilnost na pokopališču, učinkovito uporabiti omejen prostor ter spodbuditi uporabo ekoloških in energetsko učinkovitih načinov prevoza.

Električno vozilo Attiva 8L.4 se polni na navadni električni vtičnici in ima avtonomijo do 80 km ( z eno polnitvijo od 6 do 8 h porabite le za dober  električne energije). Električno vozilo Attiva 8L.4  je tiho, ne povzroča emisij in ima nizke stroške vzdrževanja, saj ne potrebujejo menjalnikov, zaganjalnikov, alternatorjev, posod za gorivo, izpušnih cevi in ostalih delov.

arrow_double Oglejte si fotogalerijo