Občina Velenje nabavila električno vozilo Alke XT 320 EL

Mestna občina Velenje v sklopu projekta In My Back Yard (IMBY), ki je financiran iz sredstev Evropske unije v sklopu Operativnega programa Slovenija Hrvaška 2007–2013 je nabavila profesionalno električno delovno vozilo Alke XT 320EL.

Splošna cilja projekta sta izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev ter varstvo narave in okolja. Najpomembnejši temelj za trajnostni razvoj je trajnostni sistem ravnanja z odpadki, naravnih virov in energije.

Futuristična oblika in vrhunske tehnične lastnosti so elementi, ki odlikujejo serijo XT. Model XT 320 EL je izredno robustno in dovršeno električno dostavno vozilo z izjemnimi karakteristikami. V svojem razredu nima konkurence. Model XT 320EL je homologiran (N1) in ga je mogoče registrirati za cestni promet. Odlikuje ga robustna nakladalna platforma, ki lahko sprejme tudi do 1.000 kg nosilnosti ter 4.000 kg vlečne moči. XT 320EL ima sistem za spremljanje nadzora in diagnosticiranje motenj v delovanju elektronskih delov motorja, baterij in vseh elektičnih naprav.

Električno delovno vozilo s ebo uporabljalo za zbiranje in prevoz predmetov iz gospodinjstev, kar bo znatno pripomoglo k še boljšemu delovanju Centra ponovne uporabe. S tem bomo še uspešneje izpolnjevali cilje Centra ponovne uporabe Velenje, ki so zmanjšanje količin odpadkov in števila divjih odlagališč, ponovna uporaba ter izboljšanje socialnega in ekonomskega statusa prebivalstva.

Oglejte si fotogalerijo.