Občina Piran odslej z električnim dostavnim vozilom “Dostavko”

V občini Piran so se odločili, da bodo občanom omogočili lažjo dostavo tovora in raznega materiala z homologiranim električnim dostavnim vozilom Italcar NEV, ki lahko zavije skoraj v vsako ulico.

S to odločitvijo so se v Občini Piran pravzaprav zavzeli za trajnostjo mobilnost v mestu Piran. V sklopu projekta Adria MOVE IT, “podpora trajnostnim oblikam mobilnosti v obmorskih mestih so sledili smernicam projekta. Projekt je namenjen spodbuditvi trajnostne mobilnosti za izboljšanje kakovosti življenja v Jadranski regiji in večjo učinkovitost in varnost prometa. Prvo v seriji električnih vozil je električno dostavno vozilo Itlacar NEV L2C.2, ki je namenjeno prevozu tovora in je homologirano za cestni promet. Poganja ga 5,5 Kw pogonski agregat, ki lahko razvije do 40 km/h in ima avtonomijo do 80 km prevoženih km le za dober euro.

Občina Piran s to pridobitvijo poskuša občanom omogočiti lažji transport raznih materialov iz zunanjega parkirišča do centra mesta in ostalih delov mesta.

“Dostavka”, ki ga bo upravljalo JP Okolje, d. o. o., bo mogoče naročiti s klicem na telefonsko številko 031 391 922 vsak dan od ponedeljka do sobote od 8. do 14. ure. Uporabnik se bo z voznikom dogovoril za uro in lokacijo prevzema in dostave blaga. Ker je cilj občine, da “Dostavko” služi krajanom in drugim uporabnikom, bo kot nosilec projekta v prvi fazi izvajanja storitve spremljala želje, potrebe in predloge vseh skupin uporabnikom ter storitev “Dostavko” prilagajala njim.

Več o projektu Adriatic IPA najdete na tem naslovu www.adriaticipacbc.org

Fotografije si oglejte v galeriji.