Mestno redarstvo Ljubljane uporablja »Icar0«

Mestni redarji od ponedeljka 14.5.2014 pri svojem delu, predvsem v ožjem mestnem središču Ljubljane, uporabljajo tudi električno vozilo iCar0, Green Go, ki ga odlikuje preprosta konstrukcija in majhne dimenzije.

iCar0 je pravi lepotec med električnimi vozili narejen s stilom in eleganco. Njegova linija zagotavlja popoln občutek in zadovoljstvo.Vozilo je povsem električno, majhno in izredno gibljivo ter okolju prijazno, za kar skrbi Sepex-sistem regeneracije energije. Gre za električno vozilo, ki uporablja 12 Kw elektro motor, ki ga poganja 24 litij baterij. Icar0 razvije do 70 km/h in v dolžino meri le 2,76 m in 1,54m v širino. Vozilo je homologirano in prilagojeno za cestni promet in vožnji dveh oseb z avtonomijo do 130 km.

Za testni najem električnega vozila Icar0, Green Go so se odločili, da nadaljujejo primer »dobre prakse« v projektu Slovenija znižuje CO2 in da oblikujejo dobro prakso tudi na področju uporabe električnih vozil pri operativnem delu Mestnega redarstva, ki bo predstavljala temelj za nadaljnje opremljanje z električnimi prevoznimi sredstvi.

arrow_double Fotografije si lahko ogledate v galeriji.