Italbus M2 prvi homologirani električni mini bus v Piranu!

ar_  Občina Piran nabavila dva električna mini busa »Italbus M2 CITI«, ki sta homologirana in jih lahko registriramo v cestni promet. Gre za prva homologirana mini električna busa v Občini Piran in v Sloveniji, ki bosta od ponedeljka, 12. maja 2014 naprej, vozila na relaciji parkirišče Fornače – Tartinijev trg in zagotavljala inovativno in okolju prijazno rešitev brezplačnega prevoza občanov in turistov znotraj mesta Piran.

Eko busa, ki ju je občina Piran nabavila v sklopu EU projekta »Podpora trajnostnim oblikam mobilnosti« z akronimom Adria. MOVE IT! in je sofinanciran iz naslova čezmejnega programa sodelovanja IPA Adriatic, bosta dopolnjevala obstoječo brezplačno linijo prevoza na omenjeni relaciji ter povečala frekvenco prevozov. Z mini električnima busoma Občina Piran nadgrajuje in utrjuje položaj eko-mesta z uporabo ekoloških in energetsko učinkovitih načinov prevoza. Pri tem zmanjšuje vplive na okolje, izboljšuje kakovost in privlačnost javnega prevoza, izboljšuje trajnostno mobilnost ter posledično zvišuje kakovost življenja za vse občane mesta Piran.

Električni mini bus Italbus M2 CITI je zasnovan povsem na novi platformi in predstavlja popolno novost na evropskem trgu električnih minibusov. Futuristični izgled mu daje karakter in lastnosti paradnega konja v svojem razredu. Je prvi tovrstni mini bus v Evropi, ki ima homologacijo z 17 sedišči. Italbus M2 je v osnovni verziji ob straneh odprt in je primeren za prevoz oseb v mestnih jedrih. Nadgradnja, ki bo na voljo predvidoma maja 2015 bo omogočala popolno zaprtje avtobusa s klimatiziranim in ogrevanim prostorom.

Osnovna verzija s 7,5 Kw pogonskim agregatom in18-imi baterijami 8V US Baterries zmore z eno polnitvijo prevoziti od 90 do 120 km. Kljub svoji 5,9 m dolžini in 1,5m širini premore 16 sedežev za potnike opremljene z varnostnimi pasovi in vzglavniki. Dobavljiv je z avtomatskim menjalnikom.

arrow_double Fotografije si lahko ogledate v galeriji.